BMW 545e Plug-in Hybride.

Prijzen nog niet bekend.

De nieuwe BMW 545e xDrive Sedan combineert een efficiënte elektromotor van 109 pk met een krachtige zes-in-lijn benzinemotor van 285 pk. Dit komt neer op een totaalvermogen van 394 pk. Volledig elektrisch rijden èn dynamische prestaties. Vanaf eind september bij ons te bestellen.

Highlights.

Ontdek de absolute hoogtepunten van de BMW 545e.

De cijfers.
Verschillende rijmodi.
Bagageruimte.
BMW 545e xDrive

De cijfers.

  • Systeemvermogen 290 kW (394 pk)
  • 0-100 km/h 4,7 s
  • Verbruik 2.4 – 2.1 l
  • Elektrische actieradius 57 km
BMW 530e plug-in hybride | Breeman BMW

Verschillende rijmodi.

De BMW 545e heeft een drietal verschillende standaardrijprogramma's: Hybrid, Electric en Sport. Deze worden aangevuld met het speciale E-Drive programma. Dit programma helpt u zo goed mogelijk om te gaan met de puur elektrische actieradius. 

De standaard rijmodus HYBRID zorgt voor een evenwichtige samenwerking tussen de brandstofmotor en de elektromotor. Door twee keer de HYBRID-knop in te drukken wordt automatisch de rijmodus HYBRID ECO PRO geactiveerd. Deze rijmodus zorgt voor een nog grotere besparing op het verbruik doordat systemen nog meer afgestemd worden op zuinig rijden. Het is ook mogelijk om de rijmodus ELECTRIC (volledig elektrisch) in te stellen als standaard rijmodus via het iDrive menu. In de SPORT rijmodus werken de elektromotor en zes-in-lijn optimaal samen voor een dynamische rijervaring.

Bagageruimte.

Het nieuwste plug-in hybride model van de BMW 5 Serie is uitgerust met een 400V lithium-ionbatterij die plaatsbesparend onder de achterbank is geplaatst. Met een bagageruimte van 410 liter is de transportcapaciteit van de BMW 545e xDrive maar iets kleiner dan van de modelvarianten die zijn voorzien van een conventionele motor.

Voordelen BMW Plug-in Hybride.

BMW plug-in hybride modellen blinken uit door tal van voordelen voor de gebruiker:

  • Kostenbesparing: elektrisch rijden in stedelijk gebied is voordeliger dan rijden op diesel of benzine als de accu thuis of op het werk wordt opgeladen tegen een laag elektriciteitstarief.
  • Altijd de juiste temperatuur: voorverwarmen en -koelen is standaard.
  • Remmen is energie terugwinnen: de accu wordt bijgeladen bij afremmen. Bij conventionele auto’s met alleen een verbrandingsmotor wordt remenergie alleen omgezet in warmte en remstof.
  • Het beste van twee werelden: plug-in hybrides bieden elektrisch rijplezier in stedelijke gebieden en de bekende BMW rijdynamiek op lange afstanden.
  • Blik op de toekomst: omdat een plug-in hybride ook geheel emissievrij kan rijden is hij geschikt voor rijden in milieuzones in steden. Bovendien kunnen gebruikers profiteren van parkeerprivileges en tol uitsparen.
  • Beter leefklimaat in de stad: elektrisch rijden draagt bij aan vermindering van emissie en van geluidsoverlast in steden.