Electric City Drive: samenwerking tussen BMW Group en gemeente Rotterdam

Een meerderheid van de Nederlanders staat positief tegenover elektrisch rijden. We zien dan ook steeds meer elektrische voertuigen en Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEV’s) op de weg. Een PHEV heeft zowel een verbrandingsmotor als elektromotor in combinatie met een batterij waarmee de auto een bepaalde afstand elektrisch kan afleggen. Veel PHEV rijders weten niet hoe ze het beste uit hun voertuig kunnen halen. Om deze reden hebben de BMW Group en gemeente Rotterdam een pilotproject gestart: Electric City Drive.

Hoe pakt dit project uit in de praktijk? In Rotterdam worden er verschillende delen van de stad aangewezen als Electric City Drive-gebied. Wanneer het voertuig dit gebied bereikt, krijgt de bestuurder een melding op zijn informatiedisplay om over te schakelen naar de volledig elektrische modus. Hiervoor is een speciale app ontwikkeld die wordt gekoppeld aan het ConnectedDrive-systeem van de BMW of MINI. Uiteindelijk moeten de auto’s zelfstandig overschakelen op elektrische aandrijving. Deze functie bevindt zich echter nog in de test-fase.

Deze pilot is interessant voor zowel de bestuurder van de auto als BMW Group en gemeente Rotterdam. De bestuurder wordt geholpen het beste uit zijn PHEV te halen. Aan de andere kant krijgen BMW Group en gemeente Rotterdam inzicht in het rij- en laadgedrag van de bestuurder. Met deze gegevens kunnen zij nog beter inspelen op de heersende behoeften. Blijkt deze pilot succesvol dan wordt dit project in meer steden geïmplementeerd.

Als Rotterdams bedrijf zijn wij er trots op dat BMW Group samen met gemeente Rotterdam deze pilot uitrolt. Ook Breeman BMW zet zich in voor de verbetering van de Rotterdamse luchtkwaliteit. Zo hebben wij de afgelopen jaren als meest actieve BMW i Agent van Nederland een groot aantal volledig elektrische en Plug-in hybride auto's de weg op gestuurd, zijn we actief in de opzet en begeleiding van carsharing projecten en hebben we een speciaal deel van onze showroom aan de Driemanssteeweg 130 te Rotterdam volledig ingericht op het adviseren van klanten op het gebied van elektrische mobiliteit.