Bedrijfshistorie

VAN 1908 TOT NU.

Het familiebedrijf Breeman is ruim een eeuw geleden door Willem Breeman gestart. Hij had een passie voor motoren en opende in 1908 ‘Motorhuis W. Breeman’ aan de Taborstraat in Rotterdam-Kralingen. Meer dan honderd jaar later wordt de onderneming geleid door de derde generatie. Hieronder leest u alles over de historie van dit van oorsprong Rotterdamse familiebedrijf.

1908 Breeman BMW Geschiedenis

1908

Willem Breeman was een begenadigd motorrenner. Alleen het beste materiaal was voor hem goed genoeg. Vele uren sleutelen en dagenlang trainen leverden hem diverse bekers op. In 1908 besloot hij zijn passie te combineren met zijn beroep: Het Motorhuis Willem Breeman was een feit.
Op basis van service en kwaliteit werd de zaak langzaam maar zeker uitgebouwd. De kleine loods aan de Taborstraat in Rotterdam-Kralingen werd ingeruild voor een pand met naast een goede werkplaats een heuse showroom. Al snel bleek ook die plek te klein en werd een zaak aan het Oostplein geopend. Vanuit die mooie zichtlocatie werd de klantenkring almaar groter.

1931 Breeman BMW Geschiedenis

1931

Zoon Freek kwam werken in de zaak en hij had zo zijn eigen ideeën over de winkel. Hij zag dat de mobiliteitsbehoefte van mensen veranderde, het bedrijf mocht daar niet bij achterblijven. Maar waar was de ruimte? In 1931 werd wederom een nieuwe locatie betrokken, dit maal aan de Oostzeedijk. Naast de motorfietsen werden direct de eerste auto's de showroom in gereden. Merken als BMW, DKW, Heinkel en DeSoto vulden het assortiment aan. Een goede keus en de zaak werd verder uitgebreid.

F. Breeman logo oud

1947

Het aandeel van de automobielen in de verkoop en het onderhoud nam toe en in 1947 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in F. Breeman Auto- en Motorbedrijven.

1959 Breeman BMW Geschiedenis

1959

Op 21 februari 1959 overlijdt oprichter Willem Breeman en neemt Freek Breeman de zaak definitief over. De wereld veranderde. Fabrikanten gingen de wens uitspreken om merk exclusief dealers te gaan aanstellen. Freek twijfelde geen moment en koos ervoor om als exclusief dealer voor BMW door te gaan.

Breeman BMW Schiestraat Rotterdam

1962

In 1962 wordt de eerste exclusieve BMW vestiging aan de Schiestraat geopend. Freek zorgde voor een goede spreiding over de stad Rotterdam met vestigingen van F. Breeman in het Centrum, Kralingen en Zuid.

1974 Breeman BMW Geschiedenis

1974

De derde generatie komt eraan. Zoon Frits Breeman treedt in 1974 in dienst. Gaat in opleiding om later de zaak over te kunnen nemen. Helaas komt dat moment veel sneller dan eenieder had gehoopt. In 1979 overlijdt Freek Breeman en staat Frits met zijn 23 jaar er alleen voor. Met steun van zijn moeder en zijn directieteam gaat Frits onvermoeibaar aan de slag.

Breeman BMW MINI Autostrada Oud

1996

Geheel in de traditie van zijn voorgangers brengt ook hij het bedrijf weer verder in de toekomst. Een tijd waarin veel veranderde. Het bedrijf veranderde mee. Om aan alle eisen en wensen van onze klanten tegemoet te kunnen blijven komen kiest hij ervoor om een grote nieuwe vestiging te openen langs de snelweg. Destijds iets geheel nieuws en critici waren van mening dat het geen goede keus was. De ondernemer Frits zette door en in 1996 opende hij de vestiging Rotterdam Noord aan de voet van de Brienenoord. Het werd al snel een groot succes. De klantentevredenheid steeg aanzienlijk.

Breeman MINI 2001

2001

In 2001 heeft BMW Group AG het merk Mini over genomen en opnieuw als MINI geïntroduceerd. Direct vanaf de eerste dag heeft F. Breeman het merk MINI aan haar productportfolio mogen toevoegen. Er was ruimte nodig en in de vestiging Rotterdam Noord moest de Breeman Classic Collection wijken voor dit nieuwe product. De collectie met zeldzame klassieke BMW automobielen, opgebouwd door 3 generaties Breeman, werd voor een aantal jaar opgeslagen.

Breeman BMW Gouda

2007

In 2007 deed zich de mogelijkheid voor om in Gouda een BMW dealerschap over te nemen. Een unieke kans die snel werd verzilverd. Rotterdam breidt aan de noord- en zuidkant steeds verder uit en met deze vestiging erbij is er voor iedereen woonachtig in de regio Groot Rotterdam altijd wel een vestiging van F. Breeman dicht in de buurt.

Breeman BMW Rotterdam Zuid Oud

2008

In 2008 wordt de vestiging aan de Driemanssteeweg 130 te Rotterdam geopend, een 20.000m2 groot belevingscentrum voor de merken BMW en MINI, waarin een compleet nieuw service concept is neer gezet. Klanten kunnen op deze one-stop-shop locatie terecht voor verkoop, onderhoud en schadeherstel. Parkeren doet men overdekt in de ruim opgezette parkeergarage.

 Breeman BMW Rotterdam Zuid

2012

Als een van de eerste BMW en MINI dealerbedrijven in Nederland volgt F. Breeman de nieuwe merkenstrategie van het moederconcern; de verkoop van BMW en MINI vanuit gescheiden showrooms. Met twee prominente vestigingen op strategische toplocaties zal de verkoop van BMW automobielen door F. Breeman voor de gehele regio Rotterdam medio 2012 plaatsvinden vanuit de Driemanssteeweg. (Ring A15, afslag Rhoon). Tevens staat er een uitgebreid assortiment BMW Premium Selection, kwalitatief hoogwaardig gebruikte BMW automobielen. En voor de liefhebber is er iets bijzonders; de Breeman Classic Collection.

De verkoop van MINI Automobielen door F. Breeman voor de gehele regio Rotterdam zal plaatsvinden vanuit de vestiging aan de Autolettestraat (A16, Van Brienenoord brug).

Breeman MINI Rotterdam

2013

De showroom van de voormalige BMW vestiging aan de voet van de Van Brienenoordbrug wordt aangepast voor MINI. Hiermee is Breeman MINI de grootste MINI dealer ter wereld! Klanten die gewend waren hun BMW op deze locatie voor onderhoud te brengen kunnen dat nog steeds doen, BMW Service krijgt namelijk een separate receptie- en klantenwachtruimte met een eigen entree inclusief werkplekken voor onze gasten.

Breeman BMW Service Rotterdam

2014

Heropening Breeman BMW Service vestiging
Na een ingrijpende verbouwing van ruim 4 maanden is de servicevestiging in Rotterdam Kralingen (aan de voet van de Van Brienenoordbrug) heropend.
De receptieruimte is voorzien van alle ruimte en gemak voor u. In de werkplaats staat de modernste apparatuur. En onze medewerkers hebben gedegen kennis van en ervaring in het onderhouden van BMW’s uit alle bouwjaren.
U bent van harte welkom!

Vernieuwde showroom Breeman MINI!
Het pand van Breeman MINI in Rotterdam is Europa's grootste MINI showroom en heeft een complete metamorfose ondergaan om voor onze klanten een unieke MINI beleving te creëren. Of u nu voor de verkoop of onderhoud komt bij ons, u waant zich in een compleet andere wereld; de wereld van MINI! In de nieuwe Breeman MINI Playground vindt u ook de MINI fashiontrends en accessoires die uw look extra bijzonder kunnen maken. Kortom: verkoop, onderhoud, lifestyle en meer! Alles behalve alledaags.

BMW Breeman BMW i Duurzaamheid

2018

Breeman BMW viert 110-jarig bestaan

In 2018 viert Breeman haar 110-jarig bestaan. De rijke historie van de oudste BMW dealer van Nederland en grootste MINI dealer van Europa is echter nog maar net begonnen. De afgelopen jaren is de automotive branche sterk veranderd en worden trends als elektrisch rijden, flexibele mobiliteit en online autoverkoop steeds beter zichtbaar. Breeman kiest ervoor te investeren in de toekomst met onder andere de opzet van deelauto projecten, het doorontwikkelen van haar online landschap en het continu verbeteren van de customer journey.