WLTP.

Wat betekent dit voor u?

In Europa moeten alle nieuwe auto’s worden getest op de uitstoot van vervuilende stoffen, CO2-uitstoot en het brandstofverbruik. Er zijn namelijk grenzen gesteld aan de maximale uitstoot. Tot 1 september 2017 werden alle nieuwe auto’s in Europa getest volgends de NEDC-testmethode. De uitkomsten van de testmethode en de werkelijke resultaten weken te veel van elkaar af. Hierdoor is de Worldwide harmonized Light vehicle Test Procedure (WLTP) geïntroduceerd, om een realistischer beeld te geven van het werkelijke verbruik en uitstoot van personenauto’s.

Door de WLTP kan Nederland zorgen dat de uitstoot van uitlaatgassen en het brandstofverbruik realistischer in beeld kan worden gebracht. Daarnaast kan de hoogte van de belasting worden bepaald, die u moet betalen wanneer er een nieuwe auto wordt aanschaft. Hoe hoger de uitstoot en het verbruik van de auto, hoe hoger de Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM).

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Hoe gaat BMW Nederland hiermee om?

Door de nieuwe testmethode vallen de resultaten vaak hoger uit. Wanneer de resultaten met betrekking tot CO2 uitstoot toeneemt, heeft dit direct resultaat op de prijs. Dit komt doordat de BPM samenhangt met de uitstoot van schadelijke gassen zoals koolstofdioxide. In (bijna) ieder geval zorgt dit ervoor dat er als consument meer betaald moet worden voor een auto die niet veranderd is.

BMW Nederland heeft ervoor gekozen om de verhoging van de belasting (BPM, Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen) voor een groot deel van de modellenreeks volledig te compenseren. Vooralsnog zult u bij aankoop van een nieuwe BMW geen negatieve gevolgen ondervinden van de nieuwe WLTP-meetprocedure. Dit geldt voor zowel de fiscale waarden als de consumentenadviesprijzen.

Breeman BMW & duurzaamheid.

Al jaren staat het merk BMW aan de top van de Dow Jones Sustainability index, dé graadmeter voor duurzaam beleid. De ontwikkeling van BMW i en BMW i Performance modellen zijn uitstekende voorbeelden waarmee BMW deze positie al jaren met succes verdedigd. Niet alleen BMW Group, maar ook wij als lokale dealer zijn actief bezig met de opzet en uitvoering van duurzaamheid beleid. Zo zijn wij als BMW i Agent al jaren actief in de regio Groot Rotterdam, helpen we bedrijven en particulieren met advies over hun mobiliteitsbehoeften en richten we ons op de ontwikkeling van deelautoprojecten.